Bij Lekker Brood begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te genieten van vers brood. Niets overtreft de heerlijke geur en smaak van een versgebakken brood. Maar we weten ook dat brood de neiging heeft om snel uit te drogen en zijn versheid te verliezen. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en je brood langer vers te houden. In dit artikel delen we graag vijf effectieve tips om ervoor te zorgen dat jouw brood langer zijn optimale versheid behoudt.



1. Kies de juiste bewaarmethode:
Het correct bewaren van brood is essentieel om het langer vers te houden. Bij Lekker Brood raden we aan om brood altijd op te bergen in speciale broodzak op een donkere plek. Het vermijden van de koelkast is belangrijk, aangezien de koude temperatuur juist kan leiden tot snellere uitdroging van het brood. Als je brood wilt invriezen, zorg er dan voor dat je het alvast gesneden luchtdicht verpakt in een plastic zak voordat je het in de vriezer plaatst. 

2. Snij alleen wat je nodig hebt:
Om de versheid van je brood te behouden, is het slim om alleen de hoeveelheid brood te snijden die je op dat moment nodig hebt. Het snijden van het hele brood zorgt ervoor dat een groter oppervlak wordt blootgesteld aan lucht, wat kan leiden tot een snellere uitdroging. Overweeg daarom om met een goed broodmes de sneetjes één voor één te snijden op het moment dat je Lekker Brood wil gaan eten.

Probeer ons Bio Wakame Stokbrood.


3. Ga voor kleiner brood:
Als je merkt dat je moeite hebt om een heel brood op tijd op te eten voordat het oud wordt, overweeg dan om te kiezen voor kleiner brood. Bij Lekker Brood hebben we een breed assortiment aan broodformaten, waaronder kleinere varianten die perfect zijn voor jou alleen of kleinere huishoudens. Door kleinere broden te kopen, verminder je de kans op overschot en zorg je ervoor dat je altijd kunt genieten van vers brood zonder je zorgen te maken over verspilling.


4. Probeer een broodbox:
Wil je het behoud van de versheid van je brood naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan de aanschaf van een broodbox. Deze speciale container is ontworpen om de ideale omgeving te creëren voor het vers houden van brood. De broodbox behoudt de juiste luchtvochtigheid, waardoor je brood langer vers blijft en zijn heerlijke smaak behoudt. Met verschillende maten en stijlen beschikbaar, kun je er een kiezen die perfect past bij jouw keuken en behoeften. 

   

Photo by Vita Marija Murenaite on Unsplash

5. Geef oud brood een tweede leven:

Bij Lekker Brood geloven we in het minimaliseren van voedselverspilling. Als je merkt dat je brood al wat ouder is, hoef je het niet direct weg te gooien. Oud brood kan namelijk op verschillende manieren hergebruikt worden. Maak er bijvoorbeeld croutons van voor in je salades, gebruik het als basis voor heerlijke broodkruimels, of maak er een smaakvolle broodpudding van. Door oud brood opnieuw te gebruiken, geef je het een tweede leven en geniet je nog steeds van de geweldige smaak.

Bij Lekker Brood streven we ernaar om jou te helpen optimaal van vers brood te genieten. Dus wil je je brood extra lang bewaren, zorg dan dat je het dagvers meteen snijd en invriest. Anders kan je het beste je brood in een goed afgesloten plastic zak of in een broodtrommel bewaren die op een donkere plek staat. Snij je brood pas als je het gaat consumeren. Zo blijft het brood het langst lekker!

×