Natuurlijk gebakken in Den Haag

Lekker Brood

Lekker Brood is in 2012 ontstaan uit de ambitie om gewoon lekker brood te maken en verkopen. We wilden een gedegen tegenhanger zijn op supermarktbrood en brood van grote bakkerijketens. Die ambitie is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde bakkerij met meerdere verkooppunten in Nederland. Iedereen kan bij deze spots onze ambachtelijke broden kopen, maar je kunt ze ook tegenkomen bij restaurants, hotels, natuurwinkels en strandtenten.

Met aandacht gemaakt

Elk brood wordt met aandacht samengesteld en gekneed voordat het de stenen ovenvloer opgaat. Het productieproces duurt 48 uur en vindt gewoon bij ons in de bakkerij plaats. Dat werkt zo: we maken voordegen die we 24 uur laten rijzen. Van die voordegen maken we brooddegen, die op hun beurt ook 24 uur rijzen. Dit is een fermentatieproces dat ervoor zorgt dat de broden een volle smaak krijgen.

Na 48 uur rijzen ontstaat er een netwerk in het deeg dat je terugziet in het gebakken brood. Dat zogenoemde netwerk is kenmerkend voor ambachtelijk bereid brood.

Klein pand, grote afnemers

In 2012 kregen we de kans om een prachtig historisch pand aan de Herengracht te huren van Stadsherstel Den Haag. Deze organisatie zet zich in voor herstel en behoud van het historische karakter van onze mooie stad. Zij kopen en restaureren bedreigde monumenten en beeldbepalende panden en geven ze een passende bestemming als woon- of werkruimte. Zo bouwt Stadsherstel aan Haags karakter. Al sinds 1977.

Het karakteristieke pand aan de Herengracht is waarvandaan we onze horeca-afnemers bedienen én waar we dagelijks vers brood hebben liggen voor iedereen die langskomt.

Uitsluitend biologische grondstoffen

Onze broden en broodspecialiteiten worden gebakken met biologische grondstoffen. Zo bevatten bijvoorbeeld de rode broden geen kunstmatig kleursel, maar bietensap, onze groene broden bevatten gedroogde algen en we maken zelfs wel eens zwarte broden gekleurd met inktvisinkt.

Voor elk type brood denken we goed na welke biologische grondstoffen nodig zijn. Daar kiezen we voor, omdat de broden daardoor hun authentieke, volle smaak krijgen.

97%

van de geproduceerde

broden wordt verkocht

3%

geven we weg aan het

klooster op de hoek

8%

gezinnen in Den Haag kunnen

daardoor ook brood eten

×