Bij Lekker Brood maken we een heel uniek brood: wakamebrood! Dit is een brood waar zeewier in wordt verwerkt. Wakame is een gezond brood, dit omdat het rijk is aan ijzer, calcium, jodium én vezels.

Om een brood te kunnen bakken heb je meel, water, zout en gist nodig. Bij het wakamebrood gebruiken wij naast deze standaard ingrediënten ook nog wakame, Oosterscheldewater en een voordeeg in het deeg. Bij Lekker Brood maken wij veel gebruik van voordegen, hier zit namelijk relatief weinig gist in. In de bakkerij hebben wij een lang ambachtsproces, eerst maken wij het voordeeg, wat pas de volgende dag gebruikt kan worden in het deeg voor de wakamebroden. Deze degen laten wij een dag rijzen, waarna ze afgebakken kunnen worden. Zo gaat er 48 uur overheen voordat het brood gebakken en gegeten kan worden. Dit lange proces geeft het brood meer smaak en maakt het beter verteerbaar.

Dit wakame is een zeewier dat wordt toegevoegd aan het deeg. Naast het wakame en het voordeeg, gebruiken wij bij het maken van dit brood nog één ander speciaal ingrediënt, namelijk ‘Oosterscheldewater’. Dit culinaire zeewater is zout genoeg om een goed deeg te kneden dat goed rijst. Dit water is ook gezonder, omdat het minder natriumzout bevat. Maar omdat er ook andere zouten in het water zitten, zoals kaliumzout, mis je het niet. Voor de smaak en voor een mooi luchtig brood, hoeven we dus geen extra zout toe te voegen. De combinatie van het wakame met het Oosterscheldewater zorgt ervoor dat het brood een wat ziltige smaak heeft, zonder dat dit overheerst.

Om dit brood af te maken, wordt er sesam toegevoegd als heerlijke topping.

Kortom, ons wakamebrood is een heel uniek brood. Wanneer kom jij deze trots van Lekker Brood proeven?

Bakkers Tip: Extra lekker wanneer je het brood toast. Vooral als je het belegt met een blaadje sla, wasabi mayonaise, gerookte zalm… en een paar druppeltjes aromatische sesamolie.

×