Vers, lekker, en bovenal verantwoordelijk geproduceerd – dat is waar Lekker Brood voor staat. Al 12 jaar op rij heeft Lekker Brood de zeldzame Skal-certificering behaald. Maar wat houdt deze certificering eigenlijk in, en waarom is het zo belangrijk? Vandaag duiken we in de wereld van Skal-certificering en ontdekken we waarom het de rode draad is van onze betrokkenheid bij duurzame voedselproductie.


Wat is Skal-certificering?

Skal Biocontrole is de Nederlandse toezichthouder op het gebied van biologische productie. Het is hun taak om te garanderen dat biologische producten ook écht biologisch zijn, in overeenstemming met de Europese wetgeving. Skal-certificering is een keurmerk dat aangeeft dat een product is geproduceerd volgens strikte biologische normen. Voor Lekker Brood betekent dit dat elk ingrediënt, van de bloem tot de gist, afkomstig is van gecertificeerde biologische bronnen.


Waarom is Skal-certificering belangrijk voor Lekker Brood?

  1. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid:

Wij zetten ons in voor een duurzame toekomst. Door biologische ingrediënten te gebruiken, vermijden we het gebruik van schadelijke pesticiden en kunstmeststoffen. Dit draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en de gezondheid van de bodem.


  1. Kwaliteit en Gezondheid:

Biologische producten bevatten geen synthetische kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's). Dit betekent dat het brood van Lekker Brood puur en gezond is, precies zoals de natuur het bedoeld heeft.


  1. Transparantie en vertrouwen:

Deze Skal-certificering biedt transparantie. Het geeft de zekerheid dat je een eerlijk product koopt en precies weet waar het vandaan komt.Kies jij voor duurzame voedselproductie?

Het behalen van de Skal-certificering is geen eenvoudige taak. Het vereist toewijding, zorgvuldige keuzes maken in ingrediënten en naleving van strikte normen. Voor Lekker Brood is het echter niet alleen een certificering; het is een levenswijze. Het is een voortdurende inzet voor het milieu, de gezondheid van de consument en eerlijke handelspraktijken.


Door te kiezen voor Lekker Brood producten, ondersteun je niet alleen lokale bedrijven, maar draag je bij aan een grotere beweging naar duurzame voedselproductie. 

 

Onze Skal Certificaat vind je onderaan de pagina⬇️
Check onze laatste blog over onze held Trees hier!

×