Wat kan je allemaal doen met oud brood?

Heb jij ook wel eens oud brood in huis wat eigenlijk niet meer lekker is? Je hoeft het niet weg te gooien, je kan hier namelijk nog van alles mee doen!

Zo kan je er verschillende recepten mee maken, denk aan tosti’s, wentelteefjes, broodpudding, croutons of bruschetta. Broodpudding kan je maken door een pannetje te verhitten met melk en suiker. Dit voeg je bij het brood wat in kleine stukjes is gesneden met een ei en de nodige smaakmakers, denk bijvoorbeeld aan rozijnen of appels. Deze mix doe je in de oven en je hebt een smakelijke broodpudding!

Voor de echte creatieve keukenprinsen en -prinsessen zijn er nog een aantal leuke uitdagingen. Bijvoorbeeld het maken van je eigen paneermeel, pak een oud brood tussen je handen en wrijf het tot je eigengemaakte paneermeel. Zo kun je ook met oud brood zorgen voor een krokant randje aan je burger, bedek de burger met broodkruimels en bak het dan in de pan voor een extra knapperig randje! Ook kan je zelf een pesto maken met brood erin verwerkt, het zal je verbazen hoe goed het smaakt.

Wat je ook zal verbazen is hoe lekker broodkruimels op een pizza kunnen zijn, in ieder geval het proberen waard!

Toch geen zin om er iets mee te doen? De eendjes zijn dol op oud brood!

×