Lekker Brood
Milieubewust

Ha Willem,

Je wist al dat ik tegenwoordig bij een bakker in Den Haag werk toch? Binnenkort gaan we hier helemaal de groene kant op. Daarom moest ik aan jou denken! Weet je nog dat we samen vage plannen hadden voor een biologisch bakkerijtje? Jammer dat dat toen niet van de grond gekomen is, maar wel grappig dat ik nou toch de kans krijg om die duurzame kant op te gaan. Misschien is het ook wel wat voor jou daar hoog in Groningen? Concurrenten zullen we toch niet worden… ;-)

We zijn hier al best ver met biologisch brood. We gebruiken steeds meer biologische grondstoffen en de volgende stap is dat we alles van lokale bedrijven in en om Den Haag willen afnemen. Niet alleen de spullen voor het brood maar ook de noten, de gedroogde vruchten, de appels voor de appeltaart, etc. etc.

Soms best wel moeilijk om van authentieke, biologische, grondstoffen lekker brood, taart of croissants te maken. We puzzelen wat af met z’n allen. Soms zijn er ook klanten en leveranciers die de gouden tip geven. We leren elke dag. Echt heel leuk. Kom je nog een keertje langs? Ik weet zeker dat je ideeën voor je eigen bakkerij zal opdoen en ik denk dat je snel besmet zal raken door ons groene virus.

Ik hoop tot snel, veel groeten, Frank.

Lekker Brood gecertificeerd door Skal

Lekker Brood, Den Haag is dit jaar (oktober 2017) wederom door de Stichting Skal gecertificeerd om biologische bakkerijproducten te bakken en te verkopen.
We zullen dit doen onder het aansluitnummer 028248.
Het afgegeven certificaat kunt u vinden onder deze link. Alle biologische broden van Lekker Brood zullen worden voorzien van een zgn. broodouwel, waaruit u mag afleiden dat Lekker Brood werkt volgens de strenge eisen van de Stichting Skal.

Wat is Skal?

Stichting Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. De biologische productie is in Nederland de laatste jaren flink toegenomen. Momenteel staan ruim 1600 biologische boeren en meer dan 1700 levensmiddelenfabricanten onder toezicht van Skal. De organisatie is gevestigd in Zwolle. Skal is voortgekomen uit de Stichting Ekomerk Controle die in 1985 werd opgericht omconsumenten garanties te bieden voor de biologische herkomst van land- en tuinbouwproducten.

Waarom Skal?

Doelstelling van de Stichting Skal is het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is. Als zichtbaar teken hiervan mogen ondernemers het EKO-keurmerk voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar.

Voor meer informatie over de Stichting Skal: www.skal.nl

SKAL Certificering

Lekker Brood, Den Haag is op 20 februari jl door de Stichting Skal gecertificeerd om biologische bakkerijproducten te bakken en te verkopen.

Lees meer

Lekker Brood gaat de boer op!

Wij vinden het leuk om u kennis te laten maken met onze Lekker Brood specialiteiten. Daarom is Lekker Brood nu ook te vinden op verscheidene evenementen in de regio Den Haag.

Lees meer

Waar we voor staan

Onze filosofie over brood is gemakkelijk samen te vatten via het ezelsbruggetje BROOD, Lekker Brood, Lekkere Reacties van klanten, Lekkere Omgeving, Lekker Ontwikkelen en Lekker Duurzaam.

Lees meer

Lekker Brood B.V.
Adres: Herengracht 16, 2511 EH Den Haag / Telefoon: 070-363 66 17
Copyright © 2012 Lekker Brood B.V. All Rights Reserved.