Lekker Brood
Milieubewust

Ha Willemijn,

Hoe is het met jou en met je studie? Je deed toch Milieuwetenschappen in Wageningen? Ik moest aan je denken nu we hier op mijn werk in de bakkerij met de vraag worstelen of we ons brood in papier of in plastic moeten verpakken…

Misschien kan jij ons verder helpen? De keuze lijkt zo simpel: neem papier. Maar als je even doorzoekt blijkt dat papier helemaal niet zo ‘groen’ is. Bij de productie wordt meer water verbruikt en er gaan veel meer broeikasgassen de lucht in dan bij het maken van plastic. Zelfs het recyclen van papier slurpt meer energie en er zijn allerlei chemische behandelingen bij nodig… Een grote Franse supermarkt heeft om die reden glashard gekozen voor plastic boodschappentasjes!

Wat nu? Het is natuurlijk het beste om de klanten zelf hun verpakking mee te laten nemen. Maar echt klantvriendelijk vinden we dat niet. En als ze ons brood willen invriezen hebben ze toch echt plastic zakken nodig…In ieder geval lijkt het wel logisch om òf papier òf plastic te kiezen. Niet van die papieren zakken met een plastic ‘kijkraampje’.

Moeilijk, moeilijk dus. Staat dit vraagstuk al op de agenda bij die milieutechnologen in Wageningen? Hebben jullie al de ultieme groene herbruikbare broodverpakking uitgevonden die ook nog eens ‘diepvriesproof’ is? Of is het een leuk afstudeeronderzoekje waard? Mocht je er iets over horen, wil je het me dan laten weten? Alvast bedankt !

Veel groeten, Moniek.

Nieuws

Volkorenbrood nu ook verkrijgbaar op de maandag!

Volkorenliefhebbers opgelet: Lekker Brood volkorenbrood is vanaf vandaag ook beschikbaar op maandag!

Geplaatst op 13 november 2016


Lekker Brood verkrijgbaar via Deliveroo

Vanaf nu is Lekker Brood ook verkrijgbaar via de online bezorgservice Deliveroo.

Deliveroo_Logo

Geplaatst op 27 augustus 2016


< Vorige pagina | Volgende pagina >

SKAL Certificering

Lekker Brood, Den Haag is op 20 februari jl door de Stichting Skal gecertificeerd om biologische bakkerijproducten te bakken en te verkopen.

Lees meer

Lekker Brood gaat de boer op!

Wij vinden het leuk om u kennis te laten maken met onze Lekker Brood specialiteiten. Daarom is Lekker Brood nu ook te vinden op verscheidene evenementen in de regio Den Haag.

Lees meer

Waar we voor staan

Onze filosofie over brood is gemakkelijk samen te vatten via het ezelsbruggetje BROOD, Lekker Brood, Lekkere Reacties van klanten, Lekkere Omgeving, Lekker Ontwikkelen en Lekker Duurzaam.

Lees meer

Lekker Brood B.V.
Adres: Herengracht 16, 2511 EH Den Haag / Telefoon: 070-363 66 17
Copyright © 2012 Lekker Brood B.V. All Rights Reserved.