Lekker Brood
Milieubewust

Ha Willemijn,

Hoe is het met jou en met je studie? Je deed toch Milieuwetenschappen in Wageningen? Ik moest aan je denken nu we hier op mijn werk in de bakkerij met de vraag worstelen of we ons brood in papier of in plastic moeten verpakken…

Misschien kan jij ons verder helpen? De keuze lijkt zo simpel: neem papier. Maar als je even doorzoekt blijkt dat papier helemaal niet zo ‘groen’ is. Bij de productie wordt meer water verbruikt en er gaan veel meer broeikasgassen de lucht in dan bij het maken van plastic. Zelfs het recyclen van papier slurpt meer energie en er zijn allerlei chemische behandelingen bij nodig… Een grote Franse supermarkt heeft om die reden glashard gekozen voor plastic boodschappentasjes!

Wat nu? Het is natuurlijk het beste om de klanten zelf hun verpakking mee te laten nemen. Maar echt klantvriendelijk vinden we dat niet. En als ze ons brood willen invriezen hebben ze toch echt plastic zakken nodig…In ieder geval lijkt het wel logisch om òf papier òf plastic te kiezen. Niet van die papieren zakken met een plastic ‘kijkraampje’.

Moeilijk, moeilijk dus. Staat dit vraagstuk al op de agenda bij die milieutechnologen in Wageningen? Hebben jullie al de ultieme groene herbruikbare broodverpakking uitgevonden die ook nog eens ‘diepvriesproof’ is? Of is het een leuk afstudeeronderzoekje waard? Mocht je er iets over horen, wil je het me dan laten weten? Alvast bedankt !

Veel groeten, Moniek.

Nieuws

Lekker Brood opnieuw gecertificeerd door Skal

Lekker Brood is vorige week opnieuw door de Stichting Skal gecertificeerd om biologische bakkerijproducten te bakken en te verkopen tot en met eind 2018.

Met strengere keuringseisen en eigen Skal keurmeesters, was het dit jaar voor Lekker Brood zeker geen “appeltje-eitje”. We zijn dus geconfronteerd geweest met een zgn. her inspectie, die afgelopen week heeft plaatsgevonden.

Lees meer

Geplaatst op 25 oktober 2017


Lekker Brood opgenomen in Haagse Schatten

Lekker Brood is opgenomen in de collectie ‘Haagse Schatten’, een blog over de schatten van Den Haag. De leukste cadeauwinkeltjes, de fijnste koffietentjes, de heerlijkste massagesalon, de nog onontdekte wijnbar. Haagse Schatten gaat op ontdekkingsreis en neemt jou mee! Een platform dat nieuwsgierige levensgenieters verbindt met bijzondere, authentieke en vaak startende ondernemers. Kijk voor meer informatie op https://haagseschatten.nl/.

Geplaatst op 27 februari 2017


Volgende pagina >

SKAL Certificering

Lekker Brood, Den Haag is op 20 februari jl door de Stichting Skal gecertificeerd om biologische bakkerijproducten te bakken en te verkopen.

Lees meer

Lekker Brood gaat de boer op!

Wij vinden het leuk om u kennis te laten maken met onze Lekker Brood specialiteiten. Daarom is Lekker Brood nu ook te vinden op verscheidene evenementen in de regio Den Haag.

Lees meer

Waar we voor staan

Onze filosofie over brood is gemakkelijk samen te vatten via het ezelsbruggetje BROOD, Lekker Brood, Lekkere Reacties van klanten, Lekkere Omgeving, Lekker Ontwikkelen en Lekker Duurzaam.

Lees meer

Lekker Brood B.V.
Adres: Herengracht 16, 2511 EH Den Haag / Telefoon: 070-363 66 17
Copyright © 2012 Lekker Brood B.V. All Rights Reserved.